شش نوع مقاله متداول که مجلات منتشر می‌کنند

انواع مختلفی از مقالات در حوزه‌های موضوعی مختلف وجود دارد. افزون براین هر مجله‌ای نوع خاصی از مقالات را منتشر میکنند، اما در حالت کلی انواع مقالات را می توان در شش گروه مقاله پژوهشی اصیل، مقاله مروری، مقاله کارآزمایی بالینی، مقاله موردی بالینی، مقاله چشم انداز، دیدگاهی و تفسیری، و مقاله مرور کتاب دسته بندی نمود که در این مقاله به مباحثی پیرامون انها پرداخته شده است.

انجام پژوهش مستلزم تداوم است و اکثر پژوهشگران حتی شب‌های زیادی را صرف انجام پژوهش‌ها و مستندسازی نتایج می‌کنند، بدون اینکه بخوابند. در دنیای رقابتی دانشگاهی از شما انتظار می‌رود که در اوایل کار خود شروع به انتشار کنید و بسیاری از پژوهشگران با نگرانی در مورد چگونگی انتشار مقاله در مجلات مواجه هستند. اگرچه پژوهش‌ها اصیل گاهی سال‌ها طول می‌کشد تا تکمیل شود، اما به این معنی نیست که تا زمانی که پژوهش خود را کامل کنید نمی‌توانید هیچ انتشاراتی را در اختیار داشته باشید.
انواع مختلفی از متون علمی وجود دارد که برخی از آن‌ها نیاز به پژوهش اصیل دارند (طبقه‌بندی‌شده به‌عنوان متون دست‌اول) و برخی که بر اساس سایر آثار منتشرشده (متون دست‌دوم) هستند. داشتن یک ایده روشن در مورد انواع مختلف مقالاتی که می‌توانید در مجلات منتشر کنید، بسیار مهم است. این به شما کمک می‌کند تا راه‌هایی را که از طریق آن می‌توانید کار خود را منتشر کنید و تشخیص دهید که چه نوع مقاله‌ای برای مطالعه شما مناسب است را درک کنید.

انواع نشریات در زمینه‌های مختلف متفاوت است. به‌عنوان‌مثال، کار آزمایی بالینی تنها درزمینهٔ پزشکی امکان‌پذیر است، درحالی‌که مطالعه تجربی درزمینهٔ علوم اجتماعی رایج‌تر است. بایستی به خاطر داشته باشید که همه مجلات هر نوع مقاله‌ای را منتشر نمی‌کنند. بنابراین، اغلب ناشران مجلات، دستورالعمل‌های دقیق و مشخصی را برای نویسندگان احتمالی  ارائه می‌کنند. مشخصات مربوط به انواع مقالات منتشرشده را می‌توان در بخش راهنمای نویسندگان در وب‌سایت مجله یافت. اگر مجله‌ای در ذهن دارید، باید بررسی کنید که آیا این مجله نوع مقاله‌ای را که می‌خواهید بنویسید منتشر می‌کند یا خیر. برخی از انواع احتمالی مقاله‌های علمی عبارت‌اند از:

مقاله پژوهشی اصیل

 این‌ها مطالعات مفصلی هستند که پژوهش‌های اصلی را گزارش می‌دهند و به‌عنوان متون دست‌اول طبقه‌بندی می‌شوند. آن‌ها شامل فرضیه، مطالعه پیشینه، روش‌ها، نتایج، تفسیر یافته‌ها و بحث در مورد پیامدهای احتمالی هستند. مقالات پژوهشی اصیل طولانی هستند، با محدودیت کلمات از ۳۰۰۰ تا ۶۰۰۰ و حتی تا ۱۲۰۰۰ کلمه برای برخی مجلات می‌رسد.

مقالات مروری

مقالات مروری، از طریق خلاصه، تجزیه‌وتحلیل و مقایسه، تحلیل انتقادی و سازنده‌ای از متون منتشرشده موجود در یک زمینه ارائه می‌دهند و اغلب شکاف‌ها یا مشکلات خاص را شناسایی می‌کنند و توصیه‌هایی برای پژوهش‌های آینده ارائه می‌کنند. این‌ها به‌عنوان متون دست‌دوم در نظر گرفته می‌شوند؛ زیرا معمولاً داده‌های جدیدی از کار تجربی نویسنده ارائه نمی‌دهند. مقالات مروری می‌توانند سه نوع باشند، به‌طورکلی: مرور پیشینه، مرور نظام‌مند و متاآنالیز. مقالات مروری بسته به ژورنال و حوزه موضوعی ممکن است دارای طول‌های متفاوتی باشند. برای بررسی‌های روایی یا بررسی ادبیات، طول می‌تواند بین ۸۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ کلمه باشد درحالی‌که مرورهای سیستماتیک معمولاً کمتر از ۱۰۰۰۰ کلمه هستند. بااین‌حال، برخی از مجلات نیز بررسی‌های کوتاه‌تری را منتشر می‌کنند که در حدود ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ کلمه است..

مطالعه موردی بالینی

مطالعات موردی بالینی جزئیات موارد واقعی بیمار را از عمل پزشکی یا بالینی ارائه می‌دهد. موارد ارائه‌شده معمولاً مواردی هستند که کمک قابل‌توجهی به دانش موجود در این زمینه می‌کنند. انتظار می‌رود که این نوع مطالعه، علائم، تشخیص و درمان یک بیماری را موردبحث قرار دهد. این‌ها متون دست‌اول در نظر گرفته می‌شوند و معمولاً تعداد کلمات مشابه یک مقاله اصلی دارند. مطالعات موردی بالینی به تجربه عملی زیادی نیاز دارد و ممکن است قالب انتشار مناسبی برای پژوهشگران مبتدی نباشد.

کار آزمایی بالینی

 این هم ویژه حوزه پزشکی هست که آزمایش‌ها بالینی روش‌شناسی، اجرا و نتایج مطالعات کنترل‌شده را که معمولاً با گروه‌های بزرگ بیمار انجام می‌شود، توصیف می‌کند. مقالات کار آزمایی بالینی نیز طولانی هستند و معمولاً به‌اندازه یک مقاله پژوهشی اصیل هستند. کارآزمایی‌های بالینی نیز به تجربه کاری عملی و همچنین استانداردهای بالای اخلاقیات و قابلیت اطمینان نیاز دارند؛ بنابراین این قالب برای پژوهشگران باتجربه مفیدتر است.

مقاله چشم‌انداز، دیدگاه و تفسیر

 مقالات چشم‌انداز مروری علمی از مفاهیم اساسی یا ایده‌های رایج در یک زمینه هستند. این‌ها معمولاً مقالاتی هستند که دیدگاه شخصی را در نقد مفاهیم گسترده مربوط به یک حوزه ارائه می‌کنند. یک قطعه چشم‌انداز می‌تواند مروری بر یک مفهوم واحد یا چند مفهوم مرتبط باشد. این‌ها به‌عنوان متون دست‌دوم در نظر گرفته می‌شوند و معمولاً مقالات کوتاهی حدود ۲۰۰۰ کلمه هستند.

مقالات دیدگاهی، دیدگاه نویسنده را در مورد تفسیر، تحلیل یا روش‌های مورداستفاده در یک مطالعه خاص ارائه می‌کنند. این به نویسنده اجازه می‌دهد تا در مورد قوت و ضعف یک نظریه یا فرضیه اظهارنظر کند. مقالات نظری معمولاً مبتنی بر انتقاد سازنده هستند و باید با شواهدی پشتیبانی شوند. چنین مقالاتی بحث در مورد مسائل جاری در مورد علم را ترویج می‌کند. این‌ها نیز مقالات نسبتاً کوتاهی هستند.

مقالات تفسیری، مقالات کوتاهی هستند که معمولاً حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ کلمه دارند که توجه را به مقاله، کتاب یا گزارشی که قبلاً منتشرشده جلب می‌کند یا انتقادی از آن ارائه می‌کند، توضیح می‌دهد که چرا آن‌ها را علاقه‌مند کرده و چگونه ممکن است برای خوانندگان روشنگر باشد.

مقاله مرور کتاب

مرور یا نقد کتاب در اکثر مجلات دانشگاهی منتشر می‌شود. هدف از بررسی کتاب ارائه بینش و نظر در مورد کتاب‌های علمی تازه منتشرشده است. نقد و بررسی کتاب نیز مقالات نسبتاً کوتاهی است و زمان کمتری را صرف می‌کند. بررسی کتاب گزینه خوبی برای انتشار برای پژوهشگران مبتدی است؛ زیرابه پژوهشگر اجازه می‌دهد تا در جریان ادبیات جدید در این زمینه بماند و درعین‌حال به فهرست انتشارات خود اضافه کند.

Majumder, Kakoli (2015). 6Article types that journals publish: A guide for early career researchers. Editage.

Leave a Reply