مزایا و معایب تحقیق کمی و کیفی
تحقیقات کمی اغلب برای استانداردسازی جمع آوری داده ها و تعمیم یافته ها استفاده می شود.
نقاط قوت این رویکرد عبارتند از:
مزایای تحقیق کمی
تکرار پذیری
تکرار مطالعه به دلیل پروتکل های استاندارد جمع آوری داده ها و تعاریف ملموس مفاهیم انتزاعی امکان پذیر است.
مقایسه مستقیم نتایج
مطالعه را می توان در محیط های فرهنگی دیگر، زمان ها یا با گروه های مختلف شرکت کنندگان بازتولید کرد. نتایج را می توان از نظر آماری مقایسه کرد.
نمونه بزرگ
داده های نمونه های بزرگ را می توان با استفاده از روش های قابل اعتماد و سازگار از طریق تجزیه و تحلیل داده های کمی پردازش و تجزیه و تحلیل کرد.
آزمون فرضیه
استفاده از روشهای رسمی و تثبیتشده آزمون فرضیه به این معنی است که قبل از نتیجهگیری باید متغیرهای تحقیق، پیشبینیها، جمعآوری دادهها و روشهای آزمون خود را به دقت در نظر بگیرید و گزارش دهید.
معایب تحقیق کمی
علیرغم مزایای تحقیقات کمی، گاهی اوقات در توضیح موضوعات پیچیده تحقیق ناکافی است. محدودیت های آن عبارتند از:
سطحی نگری
استفاده از تعاریف عملیاتی دقیق و محدود کننده ممکن است به اندازه کافی مفاهیم پیچیده را نشان دهد. به عنوان مثال، مفهوم خلق و خوی ممکن است تنها با یک عدد در تحقیقات کمی نشان داده شود، اما با توضیح در تحقیقات کیفی توضیح داده شود.
تمرکز جزئی
متغیرهای از پیش تعیین شده و روشهای اندازهگیری میتواند به این معنی باشد که سایر مشاهدات مرتبط را نادیده میگیرید.
سوگیری ساختاری
علیرغم رویه های استاندارد شده، سوگیری های ساختاری همچنان می تواند بر تحقیقات کمی تأثیر بگذارد. داده های از دست رفته، اندازه گیری های نادرست یا روش های نمونه گیری نامناسب سوگیری هایی هستند که می توانند منجر به نتیجه گیری اشتباه شوند.
نبود بافت
تحقیقات کمی اغلب از تنظیمات غیرطبیعی مانند آزمایشگاه ها استفاده می کند یا زمینه های تاریخی و فرهنگی را در نظر نمی گیرد که ممکن است بر جمع آوری داده ها و نتایج تأثیر بگذارد.
مزایای تحقیق کیفی
پژوهش کیفی اغلب سعی میکند صدا و دیدگاه شرکتکنندگان را حفظ کند و میتوان آن را با مطرح شدن سؤالات تحقیق جدید تنظیم کرد. تحقیق کیفی برای موارد زیر مفید است:
انعطاف پذیری
فرآیند جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها را می توان با ظهور ایده ها یا الگوهای جدید تطبیق داد. آنها از قبل به طور دقیق تصمیم گیری نمی شوند.
محیط طبیعی
جمع آوری داده ها در زمینه های دنیای واقعی یا به روش های طبیعی انجام می شود.
بینش های معنادار
توصیف دقیق تجربیات، احساسات و ادراکات افراد می تواند در طراحی، آزمایش یا بهبود سیستم ها یا محصولات استفاده شود.
تولید ایده های جدید
پاسخهای باز به این معناست که محققان میتوانند مشکلات یا فرصتهای جدیدی را که در غیر این صورت به آن فکر نمیکردند، کشف کنند.
معایب تحقیق کیفی
کم اعتماد بودن
محیط واقعی اغلب تحقیقات کیفی را به دلیل عوامل کنترل نشده ای که بر داده ها تأثیر می گذارد، اعتمادپذیری را کاهش میدهد.
ذهنی بودن
با توجه به نقش اولیه محقق در تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها، پژوهش کیفی قابل تکرار نیست. محقق تصمیم می گیرد که چه چیزی در تجزیه و تحلیل داده ها مهم است و چه چیزی بی ربط است، بنابراین تفسیرهای یکسان داده ها می تواند بسیار متفاوت باشد.
تعمیم پذیری محدود
نمونه های کوچک اغلب برای جمع آوری داده های دقیق در مورد زمینه های خاص استفاده می شوند. علیرغم روشهای تحلیل دقیق، نتیجهگیری قابل تعمیم دشوار است زیرا دادهها ممکن است مغرضانه و غیرنماینده جمعیت گستردهتر باشند.
کار فشرده
اگرچه می توان از نرم افزار برای مدیریت و ضبط مقادیر زیادی متن استفاده کرد، تجزیه و تحلیل داده ها اغلب باید به صورت دستی بررسی یا انجام شود.